Молодий Рух взяв участь у навчальному візиті в Румунії

25 жовтня – 3 листопада в Румунії відбувся навчальний візит для молодих лідерів, молодіжних працівників та членів громадських організацій «Connecting Youth Workers» («Об’єднані молодіжні працівники»).

 

Проект відбувся в рамках програми «Молодь в дії». Головною ідеєю навчального візиту було об’єднати молодіжних працівників із різних країн та налагодити співпрацю між ними. В Бакеу з’їхалися молоді волонтери з України, Польщі, Румунії, Грузії, Болгарії та Молдови, щоб поділитися досвідом та розвинути навички роботи з різними соціальними групами молоді. Від Молодого Руху в заході взяла участь менеджер проектів Ольга Паращук.

 

10-денна програма проекту базувалася на принципах неформальної освіти та передбачала ознайомлення учасників із програмою Youth in Action та вивчення різних методів роботи молодіжних організацій.

 

Зокрема, важливою частиною щоденних тренінгів був навчальний візит в Бакеу. Учасники вивчили різні шляхи використання неформальної освіти в формальних закладах. Так, вони відвідали школу з програмою навчання «Step by Step» («Крок за кроком»), головною перевагою якої є поєднання формальної та неформальної освіти. Окрім затвердженої навчальної програми, в цій школі вчителі докладають зусиль до соціальної інтеграції школярів, розвивають їхні лідерські навички.

 

«Проект став платформою для налагодження партнерства. Мені було цікаво познайомитися з молодіжними представниками з інших країн, обмінятися досвідом. В майбутньому плануємо організувати спільні заходами із партнерськими організаціями, уже працюємо над ідеями», - поділилася враженнями Ольга Паращук.

 

Протягом проекту учасники мали можливість відвідати архітектурні пам’ятки Бакеу, ознайомитися з національною культурою. Частиною навчального візиту був також вечір культур, на якому представники різних країн демонстрували національне вбрання, їжу та напої.

 

Питання європейської інтеграції є надзвичайно актуальним для України на сьогодні. Тому, на наше глибоке переконання, беручи участь у таких заходах і налагоджуючи взаємозв’язки з європейськими партнерами Молодий Рух робить корисну справу для розвитку України, як демократичної держави і для подальшої інтеграції її до європейської спільноти.