Молодорухівці зустрілися з делегатами YEPP

 

З 17 по 20 жовтня в Києві напередодні Саміту Східного партнерства відбувся з’їзд «Місія в Україну» європейських делегатів YEPP (представників міжнародної молодіжної організації Європейської народної партії). В рамках заходу відбулися прес-кеференція в УНІАНі, акція біля Адміністрації Президента та панельна дискусія в Regio-News на тему питання підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Організаторами заходу були Батьківщина Молода та Демократичний Альянс за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні. Молодий Рух також приєднався до проведення акції та взяв активну участь в усіх заходах проекту.

На прес-конференції в УНІАНі делегати від європейських молодіжних організацій разом з представниками український молодіжних організацій представили резолюцію щодо демократичних процесів в Україні, ухвалену в Бухаресті 5 жовтня 2013 року молодіжними організаціями з усієї Європи.

Також представники YEPP підписали спільний лист-звернення Президенту України, як гаранту Конституції виконати ключову умову підписаної резолюції та випустити лідера української опозиції Юлію Тимошенко. Такий лист делегати з Європи передали в Адміністрацію Президента.

На панельній дискусії «Підписання Угоди про Асоціацію з ЄС: вигоди для України та ЄС» обговорилися важливі питання євроінтеграції, можливі ризики та переваги для України та ЄС.

Голова Молодий Руху Любомир Грицак зазначив: «Семінар YЕРР - важлива міжнародна подія і для нас велика честь приймати представників міжнародної молодіжної організації Європейської народної партії в Україні. Ми сподіваємося, що ця зустріч консолідує сили українських демократів та стане ще одним кроком на шляху до європейської інтеграції».