Молодий Рух у Чехії обговорив раціональне використання енергетичних ресурсів в Європі

Цього разу Молодий Рух у Чехії був представлений Валерією Данченко. Метою заходу було ознайомлення молодіжних і громадських організацій з ситуацією щодо навколишнього середовища в Європі і раціональним використанням енергетичних ресурсів. 

Багато уваги чеська сторона надала  використанню ядерних(атомних) енергетичних ресурсів, мотивуючи це тим, що.атомна енергія має один з найнижчих впливів на навколишнє середовище серед інших джерел, оскільки вона не забруднює повітря. Переваги атомних електростанцій очевидні: немає відходів та газових викидів. Але все ж таки, існує більш екологічний засіб отримання енергетичних ресурсів, ніж атомний,про який не було згадано під час семінару. Адже відновлювана енергетика, яка спеціалізується на отриманні сталих або періодичних потоків енергії,що розповсюджуються в природі , використовує енергію сонячного випромінювання, вітру, води і є більш екологічним засобом отримання енергії. Тому сподіваюся,що на наступних заходах піднімуть також цей аспект теми енергетичних ресурсів. 
Протягом декількох днів представники організацій відвідувалили круглі столи, лекції та семінари. 
13 червня приймаюча сторона – чеська молодіжна організація Mladi konzervativci відкрила захід. Під час проведення урочистої вечері були проголошені вітання від голови DEMYC , організаторів семінару та гостей вечора. 
14 червня учасники мали змогу взяти участь у дискусіях щодо питань збереження довкілля. 
Варто зауважити, що чеська сторона залучила доволі представницьких спікерів. На жаль, не всі з запрошених змогли бути присутніми, але деякі все ж таки відвідали семінари і були відкритими до запитань. 
У суботу,15 червня відбулося засідання з організаторами заходу,керівниками та учасниками DEMYC,на якому були обговорення та голосування щодо вступу «Молодої Гвардіі Єдиної Росіїї» в DEMYC в якості члена-спостерігача та вступу Сербської Молодіжної Демократичної партії в якості повноправного члена. 
Більшість голосів було за надання статусу повноправного учасника Сербії,але зі вступом російської громадської організації, в якості спостерігача ,виникли контроверсії з боку деяких країн, зокрема від представників організацій таІзраїлю, Франції та України. Головним аргументом цих країн  з цього приводубуло те, що DEMYC позиціонує себе як демократична організація,в той час як Росія не вважається демократичною державою на міжнародній арені. 
На що генеральний секретар DEMYC, Хавьер Хуртадо Міра, зауважив про необхідність вступу Росії у Demyc, так як ,за його думкою, Росії потрібно надати шанс стати більш демократичною країною,дотримуючись правил статуту DEMYC. 
Участь Молодого Руху в даному заході сприяє отриманню досвіду в міжнародній діяльності та залученню України до європейського політичного процесу,адже важливими пріоритетами зовнішньої політики України є стратегія європейської інтеграції, та закріплення місця держави в системі міжнародних відносин. Молодий Рух формує ставлення до України як до надійного партнера та втілює національні інтереси через призму зовнішніх міжнародних відносин.