Молодий Рух в Неаполі взяв участь в дискусії на тему “ЄС: Політична чи просто економічна спільнота?”

22-25 березня 2012 р. у м. Неаполь  (Італія) відбувся 24 Конгрес DEMYC (Democrat Youth Community of Europe), в якому за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні у складі представницької делегації від ВМГО ”Молодий Рух”  взяли участь голова організації Любомир Грицак та її міжнародний секретар Олександр Якименко.

Демократична Молодіжна Співдружність Європи  (DEMYC)— це міжнародна організація, яка об'єднує молодіжні організації Християнсько-демократичного, Консервативного, а також ідеологічно близьких до них, спрямувань у Європі. Була заснована в 1964 році.

DEMYC є повноправним членом Європейського молодіжного форуму, платформи для сотні молодіжних організацій по всій Європі, що пропагують участь та зацікавлення молоді діяльністю інституцій ЄС, Ради Європи та ООН. Одним з членів DEMYC від України є  Молодий Рух.

Тема: “ЄС: Політична чи просто економічна спільнота?” – є вкрай актуальною на сьогоднішній день і тому саме вона була обрана організаторами заходу, італійською організацією Giovani per la Liberta. Окрім обговорення та дискусій на зазначену тему, учасники молодіжних організацій з багатьох країн прийняли низку резолюцій, зокрема по Україні про недопущення згортання демократичних процесів та утисків свободи слова. 

24 Конгрес Демократичної Молодіжної Співдружності Європи обрав нового Голову організації – Антонію де Лучіа з Італії,  та її керівні органи. Також було внесено зміни до Статуту, якими, наприклад, розширюються права щодо членства в організації й змінюється термін на який обирається керівництво DEMYC.

Маючи на меті майбутню інтеграцію України в ЄС, Молодий Рух не стоїть осторонь розбудови демократії в Україні та налагодженні взаємозв’язків з європейськими партнерами. Вважаємо, що міжнародна діяльність всеукраїнської молодіжної організації має бути одним з основних напрямків в її роботі.

Також, беручи учать у міжнародних заходах на кшталт Конгресу DEMYC, Молодий Рух  долучається до формування позитивного іміджу України й всебічно сприяє приєднанню до організації нових членів. Зокрема, під час проведення голосування, міжнародний секретар Молодого Руху Олександр Якименко надав позитивну характеристику організації з України - МСНУ (Молодіжний Союз Наша Україна), що претендувала на повноправне членство в DEMYC й закликав Конгрес підтримати дану пропозицію. Тому, з приємністю зазначаємо про входження в DEMYC Молодіжного Союзу Наша Україна в якості повноправного члена.