На Кіпрі молодорухівці говорили про нові починання в Арабському світі

4-8 липня 2012 р. у м. Ларнака (Кіпр ) відбулася літня школа YEPP (Youth of European People’s Party), на яку за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні у складі представницької делегації від ВМГО ”Молодий Рух”  було відправлено Олександра Якименка та Катерину Бєлкіну.

YEPP – Молодь Європейської народної партії була заснована у 1997 році, як молодіжне крило Європейської Народної Партії (ЕРР). YEPP об’єднує молодь з більше як 57 правоцентристських політичних організацій з 39 країн Європи. Одним з членів YEPP від України є  Молодий Рух.

Тема заходу була “Нові починання в арабському світі".

Протягом чотирьох днів представники європейських молодіжних організацій, що брали участь у даному заході, й Молодий Рух зокрема, мали змогу обговорити питання пов’язані зі змінами, що відбулись в арабських країнах на протязі останніх років, проаналізувати хід цих змін, наслідки, що були спричинені ними, уроки, що можуть бути використані в майбутньому.  

4 липня захід розпочався з зустрічі з представниками неурядового сектору Кіпру, після якої, під час вечері, було виголошено вітальні слова мером Ларнаки Андреасом Лурутзіатісом. Також свої привітання виголосили організатори літньої школи з Кіпру.

Протягом 5 липня було проведено тренінг з організації дебатів, а також презентовано метод проблемно-орієнтованого навчання.

6 липня учасники семінару провели в м. Нікосія, де мали зустрічі з послами Египту, Лівії та почесним консулом республіки Туніс. У другій половині дня було обговорення важливості міжнародних зв’язків у якому взяв учать колишній міністр закордонних справ Кіпру Іоаніс Касулідес.

7 липня  відбулось засідання Ради. Були ухваленні резолюції YEPP і проголосовані внутрішньо організаційні питання, зокрема обрано віце-президента Ради.

Наступний захід YEPP планується провести в вересні у Іспанії.