Представники Молодого Руху у Франції стали учасниками семінару «Європейська економіка: управління та основні виклики"

8-11 грудня 2011 р. у м. Марсель (Франція) відбувся семінар YEPP (Youth of European People’s Party), в якому за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні у складі представницької делегації від ВМГО ”Молодий Рух”  взяли участь голова організації Любомир Грицак та її міжнародний секретар Олександр Якименко.

YEPP – Молодь Європейської народної партії була заснована у 1997 році, як молодіжне крило Європейської Народної Партії (ЕРР). YEPP об’єднує молодь з більше як 57 правоцентристських політичних організацій з 39 країн Європи. Одним з членів YEPP від України є  Молодий Рух.

Тема заходу була «Європейська економіка: управління та основні виклики". Семінар YEPР у Марселі був організований французькою молодіжною організацією Jeunes Populaires.

Впродовж семінару учасники мали змогу обговорити питання пов’язані зі змінами у політиці врегулювання фінансової кризи в Європі. Впродовж кількох днів відбулися круглі столи, тренінги та дискусії навколо вищезазначеної теми, так як питання врегулювання фінансової кризи є вкрай важливими, оскільки зачіпають декілька аспектів спільного майбутнього Європи, а також визначають його бачення і цілі.

8 грудня захід розпочався з привітань Президента YEPP та організаторів семінару Jeunes Populaires. Пізніше, під час проведення урочистої вечері було проголошено вітальні промови від делегацій та запрошених гостей.

9 грудня учасники мали змогу взяти участь у дискусіях щодо питань збереження єврозони та ролі інвестицій у формуванні бюджету громади, а також можливості втілення стратегії Європейської народної партії у національну політику.

10 грудня відбулось засідання Ради, на якому було ухвалено низку резолюцій YEPP та обговорено внутрішній питання організації . Далі було презентовано кращий європейський досвід проведення виборчих кампаній, а також був організований тренінг для речників організацій та кампаній.

Україна є частиною Європи і тому, на наше глибоке переконання, беручи участь у таких заходах і налагоджуючи взаємозв’язки з європейськими партнерами Молодий Рух робить корисну справу для розвитку України, як демократичної держави і для подальшої інтеграції її до європейської спільноти.