У м. Тірана (Албанія) 7-10 лютого 2013 р. відбувся семінар YEPP в якому за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні у складі представницької делегації від ВМГО ”Молодий Рух” взяли участь голова організаці

У м. Тірана (Албанія) 7-10 лютого 2013 р. відбувся семінар YEPP (Youth of European People’s Party), в якому за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні у складі представницької делегації від ВМГО ”Молодий Рух”  взяли участь голова організації Любомир Грицак та Оксана Березська.

YEPP – Молодь Європейської народної партії була заснована у 1997 році, як молодіжне крило Європейської Народної Партії (ЕРР). YEPP об’єднує молодь з більше як 57 правоцентристських політичних організацій з 39 країн Європи. Одним з членів YEPP від України є  Молодий Рух.

Тема заходу була «Зелена економіка і економічне зростання". Семінар YEPР у Тірані був організований албанською молодіжною організацією FRPD.

Впродовж семінару учасники мали змогу обговорити питання пов’язані зі глобальними екологічними проблемами, змінами у екологічній політиці Європи тощо.

Протягом кількох днів відбулися круглі столи, тренінги та дискусії навколо вищезазначеної теми, так як питання врегулювання екологічного питання є вкрай важливими, оскільки зачіпають декілька аспектів спільного майбутнього Європи, а також визначають його бачення і цілі.

7 лютого приймаюча сторона – албанська молодіжна організація FRPD відкрила семінар. захід розпочався з привітань Під час проведення урочистої вечері було проголошено вітальні промови від Президента YEPP та організаторів семінару, делегацій та запрошених гостей.

8 лютого учасники мали змогу взяти участь у дискусіях щодо питань збереження довкілля.

Варто зазначити що алюанська сторона залучила доволі представницьких спікерів. Зокрема учасники семінару мали можливість поспілкуватися з  Генком Рулі (міністр сільського господарства), Таулантом Біно (заступник міністра охорони навколишнього середовища), Лулзімом Баша (мер Тірани).

Особливо цікавою виявилася зустріч 9 лютого з прем'єр-міністром Албанії Салі Беріша, яка відбулася безпосередньо в його офісі.

Також 9 грудня відбулось засідання Ради YEPP, на якому було ухвалено низку резолюцій та обговорено внутрішній питання організації .

Україна є частиною Європи і тому, на наше глибоке переконання, беручи участь у таких заходах і налагоджуючи взаємозв’язки з європейськими партнерами Молодий Рух робить корисну справу для розвитку України, як демократичної держави і для подальшої інтеграції її до європейської спільноти.