В Угорщині молодорухівці взяли участь в семінарі “Перебудова Європи: падіння заборон".

23-26 лютого 2012 р. у м. Будапешт (Угорщина) відбувся семінар YEPP (Youth of European People’s Party), в якому за підтримки Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні у складі представницької делегації від ВМГО ”Молодий Рух”  взяли участь  Олександр Якименко та Катерина Бєлкіна.

YEPP – Молодь Європейської народної партії була заснована у 1997 році, як молодіжне крило Європейської Народної Партії (ЕРР). YEPP об’єднує молодь з більше як 57 правоцентристських політичних організацій з 39 країн Європи. Одним з членів YEPP від України є  Молодий Рух.

Тема заходу була “Перебудова Європи: падіння заборон". Семінар YEPР у Будапешті був організований угорською молодіжною організацією Fidelitas.

Протягом трьох днів представники європейських молодіжних організацій, що брали участь у даному заході, й Молодий Рух зокрема, мали змогу обговорити питання пов’язані зі змінами, що відбулись в Європі на протязі останніх десятиріч, проаналізувати хід цих змін, наслідки, що були спричинені ними, уроки, що можуть бути використані в майбутньому.  

23 лютого захід традиційно розпочався з привітання Президента YEPP. Також свої привітання виголосили організатори семінару – угорська молодіжна організація Fidelitas та запрошенні гості.

24 лютого учасники семінару провели в Парламенті Угорщини. Розпочався день з виступу Ганса Кайзера (Директор представництва Фонду Конрада Аденауера в Будапешті). Золтан Чефальвай (Державний Секретар, Міністерство економічного розвитку) презентував своє бачення майбутнього Європи, розповідаючи про економічну складову розвитку. Тібор Навразич (Віце-прем’єр міністр. Міністерство публічного адміністрування та юстиції  ) окреслив бачення перспектив демократичного перетворення старої Європи у нову. У другій половині дня було проведено засідання робочих груп по низці питань та резолюцій YEPP.

25 лютого відбулось засідання Ради. Були ухваленні резолюції YEPP і проголосовані внутрішньо організаційні питання. Також учасники семінару мали нагоду послухати виступ і задати питання для Яноса Мартония (Міністр закордонних справ Угорщини). Далі, вже традиційно, було проведено практичний тренінг для представників молодіжних організацій.

Наступний захід YEPP планується провести в травні у Португалії.

Фотографії з заходу в Будапешті розміщено на сторінці YEPP у Facebook:

www.facebook.com/yepp.eu/photos  та  на сайті Fidelitas

Перший день: https://www.fidelitas.hu/galeria/yepp_seminar_2012_budapest_day1_2012_02_23
Другий день: https://www.fidelitas.hu/galeria/yepp_seminar_2012_budapest_day2_2012_02_24
Третій день : https://www.fidelitas.hu/galeria/yepp_seminar_2012_budapest_day3_2012_02_25